top of page

Analiza učinkovitosti liječenja dorzopatije medicinskom opremom Nuga Best

Updated: Aug 30


Centar za medicinsku rehabilitaciju i sanatorijsko liječenje "Pushha-Vodytsia" (Kijev, Ukrajina) je početkom rujna 2020. implementirao metodu i proveo analizu učinkovitosti liječenja dorzopatije kod bolesnika koristeći toplinski tepih (prostirku) s nanodijamantnim turmanijem T20, toplinski tepih (prostirku) s nanodijamantnim turmanijem T11 i turmanijev prsluk MHP-100 proizvođača tvrtke Nuga Medical Co LTD, iz Južne Koreje.

Cilj istraživanja bio je proanalizirati učinak turmanijeve terapije na smanjenje sindroma boli i pokazatelje psihofizičkog stanja organizma pacijenata s dorzopatijom, a također istražiti učinak toplinskih stimulansa u praksi preventivne medicine.

Doropatija je skupina bolesti sličnih kliničkih manifestacija, karakteriziranih procesima distrofije, degeneracije i razaranja intervertebralnih diskova s uzastopnim oštećenjem stražnjeg potpornog kompleksa i tijela kralježaka, što izaziva sindrom boli trupa i udova te ograničenje pokretljivosti.

Rezultati istraživanja kod grupe pacijenata koji su uz primarno liječenje dodatno primali turmanijevu terapiju u usporedbi s kontrolnom skupinom zabilježili su:

- izraženije slabljenje intenziteta sindroma boli

- povećanje pokretljivosti kralježnice

- produljenje trajanja tjelesnog napora bez sindroma boli u kralježnici

- poboljšanje općeg osjećaja, aktivnosti i raspoloženja što poboljšava kvalitetu života bolesnika s dorzopatijom i ubrzava oporavak.

Zaključak istraživanja:

"Pri primjeni turmanijeve terapije dobiveni rezultati pokazali su svrsishodnost primjene:

toplinskog tepiha (prostirke) s nanodijamantnim turmanijem T20, toplinskog tepiha (prostirke) s nanodijamantnim turmanijem T11 i turmanijevog prsluka MHP-100 proizvođača tvrtke Nuga Medical Co LTD.

Ova metoda fizikalne terapije je, bezuvjetno, vrlo učinkovita, pacijenti je prilično dobro podnose te ima širok raspon učinka na glavne karike patogeneze mnogih bolesti.

Sve to stvara preduvjete za njezinu daljnju aktivnu primjenu u praksi kako u svrhu liječenja jedne ili druge patologije tako i kao učinkovito sredstvo sveobuhvatne prevencije i rehabilitacije.

Nedvojbeno je i to da će se daljnjim opremanjem odjela fizioterapije i odjela medicinske rehabilitacije odgovarajućom opremom proširiti popis pokazatelja za propisivanje ove metode fizioterapije te će se usavršavati metode njezine terapijske primjene.

Toplinski tepih (prostirka) s nanodijamantnim turmanijem T20, toplinski tepih (prostirka) s nanodijamantnim turmanijem T11 i turmanijev prsluk MHP-100 proizvođača tvrtke Nuga Medical Co LTD, mogu se koristiti kao prevencija za mnoge bolesti i također za stimulaciju mehanizama imuniteta pri najmanjim simptomima virusne i zarazne bolesti.

Toplinski stimulatori Nuga Medical daju određeni učinak pri čemu jačaju ljudski organizam."


Kompanija Nuga Medical, proizvođač medicinske opreme Nuga Best, već je 20 godina na svjetskom tržištu i vodeća je međunarodna kompanija na području medicinske opreme.

6 godina za redom dobitnik je nagrade za marku godine u Južnoj Koreji i Kini.


Obratite nam se s povjerenjem!

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page