top of page

Sauna i u Vašem domu

Updated: Jan 25Sauna se od davnih vremena koristila kao izuzetno efikasna metoda za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti. Povišenjem temperature i poticanjem znojenja, tijelo se oslobađa toksina, postiže se bolja prokrvljenost kože, opuštanje mišića i psihofizička relaksacija.

Osim toga, sauna daje odličan učinak u postizanju i održavanju dobrog imuniteta.


Redoviti odlasci u saunu iziskuju vrijeme, međutim dobrobiti saune možete imati i u vlastitom domu.

Uz opremu Nuga Best s turmanijevom keramikom (mineralima) možete napraviti privatnu saunu kada god to poželite, bez dodatnog utroška vremena, novca i energije.

Za turmanijevu saunu nije potrebna posebna prostorija jer ju možete izvoditi na bilo kojem krevetu ili površini za ležanje. Izvođenje je vrlo jednostavno i potrebno je odvojiti samo sat do sat i pol svoga vremena.

Dovoljno je imati jedan od nekoliko modela turmanijevih prostirki ili tepiha, čija se temperatura postavlja na 50-55 stupnjeva. Prostirka se prekrije plahtom na koju legnemo bez odjeće. Zatim se pokrijemo još jednom plahtom i dodatnim pokrivačem zbog zadržavanja topline. Nakon što počne znojenje, ostanemo ležati oko pola sata do sat vremena.

Prije i nakon saune potrebno je obavezno popiti barem 4 dl vode.


Zbog odsustva pare i vrućeg zraka, ovakva vrsta saune je pogodna i za kardiovaskularne bolesnike.

Može se izvoditi 2-3 puta tjedno, a pogotovo se preporučuje kada primjetimo pad imuniteta.

Sauna na turmanijevoj keramici izbacuje 15 % više toksina od klasične. Zbog kompatibilnosti infracrvene topline turmanijeve keramike i našeg tijela, ova vrsta topline duboko prodire u kožu i tkiva, te se zbog toga postiže veća i dublja detoksikacija organizma.

Redovitim korištenjem podiže se imunitet, regulira metabolizam, postiže se balans tjelesnih tekućina, kao i regulacija tjelesne težine.


Iskoristite blagodati turmanijeve saune i osigurajte sebi i obitelji iskustvo uživanja i opuštanja na turmanijevim mineralima!

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page