top of page

Turmanijeva sauna i u Vašem domu

Updated: Aug 30
Sauna je tradicionalna nordijska praksa koja se koristi radi opuštanja i poboljšanja zdravlja. U sauni se postiže visoka temperatura zraka, potiče se znojenje i time se pomaže tijelu da eliminira toksine i poboljša cirkulaciju krvi. Tokom sesije, temperatura može doseći između 70°C i 100°C, a korisnici često izlaze van kako bi se ohladili.


Korištenje saune ima različite koristi. Poboljšava cirkulaciju krvi, olakšava bolove i napetost mišića te pozitivno utječe na kožu otvarajući pore i potičući znojenje. Međutim, važno je koristiti saunu s oprezom, posebno ako imate zdravstvene probleme. Osobe s srčanim problemima ili niskim tlakom trebaju se posavjetovati s liječnikom prije korištenja saune. Također je važno ostati hidratiziran tijekom sesija kako biste izbjegli dehidraciju.


Nuga Best je razvio inovativnu opremu s turmanijevom keramikom koja omogućuje stvaranje privatne saune kod kuće. Ova oprema omogućuje korisnicima da iskuse dobrobiti saune bez potrebe za posebnom prostorijom ili vremenom za odlazak u klasičnu saunu.


Turmanijeva sauna se može izvoditi na krevetu ili drugoj površini za ležanje. Temperatura turmanijevih prostirki ili tepiha postavlja se na 50-55 stupnjeva. Ova vrsta saune traje oko pola sata do sat vremena, a preporučuje se popiti dovoljno vode prije i nakon sesije.


Ova vrsta saune je posebno pogodna za kardiovaskularne bolesnike jer nema pare ni vrućeg zraka.

Korisnici mogu očekivati podizanje imuniteta, regulaciju metabolizma te balans tjelesnih tekućina i regulaciju težine. Infracrvena toplina turmanijevih minerala prodire duboko u kožu i tkiva, potičući snažnu detoksikaciju organizma.


Sauna je više od fizičkog iskustva – to je ritual koji spaja tijelo i um te pruža trenutke opuštanja i obnove.

Iskoristite prednosti turmanijeve saune kako biste osigurali sebi i svojoj obitelji iskustvo opuštanja i uživanja uz korisne učinke na zdravlje.

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page