top of page

Steznik za koljena

Updated: Aug 31Kada se pojave bolovi u zglobovima kao posljedica upale ili ozljede, zaboravljamo na radosti ispunjenog života.

Bolesti zglobova su na prvom mjestu među bolestima koje dovode do dugotrajnog gubitka radne sposobnosti. Artritis se javlja u bilo kojoj dobi, a najčešći je kod žena.

Kako bi podržali zdravlje zglobova koljena, južnokorejska tvrtka Nuga Best razvila je TJ-1 steznik od turmanija.

Turmanijev steznik TJ-1 izrađen je od mekog elastičnog prozračnog materijala, s unutarnje strane kojeg se nalazi 39 turmanijevih šesterokuta. Steznik je prikladno fiksiran čičak trakom, čvrsto prianjajući uz zglob i ne ograničavajući pokrete.

Turmanijeva keramika, od koje su izrađeni šesterokuti na unutarnjoj površini steznika, jedinstvena je legura turmalina i germanija s dodatkom vulkanskih stijena.

Na tijelo osobe koja nosi TJ-1 steznik blagotvorno djeluju tri čimbenika odjednom: infracrvena toplina, ionizacija i magnetoterapija.

Infracrvena toplina ima najveću korist za liječenje organizma. Naše tijelo slobodno propušta infracrvene valove, jer oni odgovaraju spektru zračenja zdravih stanica.

Pod utjecajem infracrvene topline obnavlja se metabolizam i pojačavaju se pozitivne reakcije. Infracrveni valovi mogu ublažiti bolove u zglobovima, ojačati imunitet i povećati otpornost na viruse.

Proces ionizacije, koji se događa sudaranjem molekula kisika s površinom turmanijeve keramike, pridonosi boljoj apsorpciji vitamina i minerala u tijelu.

Ionizacija potiče razrjeđivanje krvi, jača stijenke krvnih žila, smanjuje rizik od krvnih ugrušaka.

Izvor magnetoterapije je turmalin. Svaka stanica našeg tijela ima svoje magnetsko polje bez kojeg metabolizam nije moguć. Magnetoterapija pomaže uspostaviti magnetsku ravnotežu stanica u tijelu te povoljno djeluje na regeneraciju hrskavičnog tkiva. To posebno vrijedi za one koji se žele brzo oporaviti od ozljeda.

Također, magnetoterapijom se povećava razina endorfina u ljudskoj krvi koji je prirodno sredstvo protiv bolova u tijelu.

Nije iznenađujuće da je steznik TJ-1 odličan za grčeve i nelagodu u zglobovima.

Stručnjaci južnokorejske tvrtke "Nuga Best" preporučuju nošenje turmanijevog steznika za:

  • artritis

  • artrozu

  • ozljede

  • oticanje zglobova koljena

Steznik treba nositi što je duže moguće, na primjer, stavljajući ga noću.

Ne zaboravite brinuti o svojim zglobovima i uložiti u kvalitetne proizvode koji će Vam pomoći u očuvanju njihova zdravlja!
17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page